1

Made in China

Det prisbelønte teaterkompaniet Wakka Wakka spiller sammen med musikere fra MiNensemblet i den svarte komedien og fantastiske dukkemusicalen MADE IN CHINA. Etter syv (!) uker med utsolgte hus på off-Broadway i New York står nå endelig Nord-Norge for tur.

“Madly audacious”
(Helt villt dristig)
Time Out, New York

“The shows visual allure Never ceases”
(forestillingens visuelle sjarm opphører aldri)
The New York Times (Critics Pick)

“Giddily surreal … and kooky”
(Surrealistiskt løssluppent … og tullete)
The New Yorker

Inspirert av faktiske hendelser ser norskamerikanske Wakka Wakka med sitt kjente svart-humoristiske vis på vårt ambivalente forhold til Kina. Med et skråblikk på menneskerettigheter, forbrukssamfunnet og vårt forhold til Kina fortelles den usannsynlige kjærlighetshistorien mellom en middeladrende amerikansk kvinne og hennes nabo, en kinesisk migrant.

Baby pandaer, dansende husholdningsutstyr, 30 håndsydde dukker 7 dukkespillere og fem musikere på scenen befolker Wakka Wakkas fantastiske univers. Wakka Wakka er ikke ukjent med å gyve løs på de store spørsmålene i verden. Made in China er Figurteatret i Nordlands fjerde store samproduksjon med det prisvinnende norsk-amerikanske kompaniet Wakka Wakka. Forestillingen Fabrik (2007) tok opp holocaust, Baby Universe (2010) omhandlet solsystemets uunngåelige undergang og den verdensomspennende finanskrisen var tema i Saga (2012). Wakka Wakka er tildelt og nominert til en mengde priser som f.eks. Obie, Drama Desk og Unima USA’s Citiation of Exellence. De har turnert i Norge, store deler av Europa og USA og blant annet spilt på Cuba og i Kina.

Made in China er produsert av Wakka Wakka i samarbeid med Figurteatret i Nordland. På Turneen medvirker Musikk i Nordlands MiNensemble. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Jim Henson Foundation og Eugene O’Neil Center. Manus og Regi er ved Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock.
Les mer her.  

_
_
_