OPERAGALLA 2019 - STØRST AV ALT ER... Arktisk Filharmoni: Operagalla 2019

I 2019 starter vi året med en skikkelig fest. Arktisk Filharmonis Operagalla har blitt en tradisjon svært mange i Nord-Norge setter pris på, og for første gang legger de Operagall-turneen innom Meieriet kultursenter.

Fredag 11. januar står symfoniorkesteret til Arktisk Filharmoni for første gang på scenen i Meieriet. Og som om ikke det var nok, kan du også få oppleve disse fantastiske solistene:

Den norske sopranen Mari Eriksmoen er utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo, Conservatoire national supérieur de musique et de danse i Paris og Operaakademiet i København. Hun debuterte i 2006 og har hatt engasjementer i både Norden og på de store scenene i Europa, med opptredener både radio og fjernsyn. I 2005 vant hun kammermusikkprisen i International Lied Competition for Youth i Tyskland og i 2009 mottok hun De unges Lindemannpris. I oktober 2010 fikk hun svært gode kritikker for rollen som Zerbinetta i Ariadne auf Naxos av Richard Strauss ved Theater an der Wien, og i 2011 ble hun tildelt Statoils talentstipend.

Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo studerte ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, og gjorde sin debut på Det Kongelige Teater i København i 2010 som Margret in Wozzeck. Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i Figaros bryllup og har siden opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Festival d'Aix en Provence, Flanders Festival Antwerp og Drottningholms-festivalen i Stockholm. Hun er en meget etterspurt konsertsanger og blant mange høydepunkter kan nevnes en konsert til ære for Plácido Domingo i Amsterdam, opptreden på den årlig Richard Tucker-gallaen i Carnegie Hall i New York og en konsertant fremføring av Wagners opera Parsifal med City of Birmingham Symphony Orchestra. I august 2011 vant hun 2. plass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og i juni 2015 representerte hun Norge i verdens største sangkonkurranse; BBC Cardiff Singer of the World.

Den amerikanske tenoren Eric Fennell reiser verden over og er en svært ettertraktet sanger. Han debuterte da han steppet inn for Rodolfo I Puccinis La Bohéme under Glimmerglass Opera Festival. Denne muligheten førte ham til The New York City Opera, hvor han sang i seks sesonger og gjorde 13 roller. Senere har han gjort roller på Broadway, Deutsche Oper i Berlin, San Francisco Opera, Boston Lyric Opera, Seattle Opera, Washington Concert Opera, Deutsches National Theater Weimar og på mange andre scener verden over.
Mange opplever operagallen tidlig i januar som et musikalsk og sosialt høydepunkt for året, og denne kvelden får du høre klassikere fra kjente operaer.

Dirigent blir NOSO-vennen Eivind Gullberg Jensen, en av få norske dirigenter med stor internasjonal karriere – og musikerne han dirigerer er som alltid under Operagalla fra NOSO Symfoniorkester.

Solister: Ingeborg Gillebo og Mari Eriksmoen og Eric Fennell
Dirigent: Eivind Gullberg Jensen
Orkester: Arktisk Filharmonis Symfoniorkester

Billetter til Arktisk Filharmoni: Operagalla 2019

  1. Fre 11. jan kl 19:00 395 kr   Storsal Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_